Kanapki z dyni z jeżynami i malinami

Uwielbiam sezon na jeżyny/ maliny! Dlatego często przyrządzam z nich słodkie przekąski. Wszyscy domownicy podzielają moje zamiłowanie do tych pysznych, zdrowych owoców! Dziś z dyniowym podłożem. Polecam!




Składniki:

¼ małej dyni
10 dag malin
10 dag jeżyn
Bita śmietana
3 łyżki dżemu


Przygotowanie:

Dynię umyć, obrać i pokroić w paseczki (ok. 1-2 cm).



Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć plasterki z dyni i piec ok. 10-15 minut w temp. 180 stopni.



Po wystygnięciu dyniowe kanapeczki posmarować dżemem, nałożyć bitą śmietanę i owoce.

Tradycyjna Kuchnia

1 komentarz:

  1. wygląda bajecznie :) pozdrawiam i zapraszam na warzywa z grilla http://www.zgrilla.pl/grillowany-baklazan-z-mozarella-i-sosem-pomidorowym/

    OdpowiedzUsuń