Sałatka z bobem

Świeży bób ma wiele składników odżywczych. Nic więc dziwnego, że dominuje latem na straganach i w naszych ogródkach. Jest pyszny i sycący, ale także bardzo zdrowy i bogaty w białko. Warto zatem włączyć go do letniej diety i przyrządzić potrawę z jego udziałem.



Składniki:

Ø ½ kg bobu
Ø 20 dag ostrego żółtego sera
Ø 5 dag orzechów włoskich
Ø 5 małych ogórków konserwowych
Ø Sól
Ø Pieprz
Ø Majonez


Wykonanie:

Bób ugotować i ostudzić, następnie. Ser i ogórki obrane ze skórki pokroić w kostkę. Orzechy posiekać i wymieszać wszystkie składniki. Dodać majonez, przyprawić do smaku i podawać z pieczywem na kolację lub jako przekąskę.

Warzywa Strączkowe - edycja letnia

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz