Kotlety mięsne z grochem

Eksperymentowałam już niejednokrotnie z formą kotlecików mielonych. Nie tak dawno publikowałam przepis na kotleciki z młodą kapustą. Dziś u mnie na obiad również kotlety mielone- tym razem z grochem.



Składniki:

Ø 25 dag mięsa mielonego
Ø 25 dag grochu żółtego
Ø 1 jajo
Ø 3 ząbki czosnku
Ø Sól , pieprz, majeranek,
Ø 1 szklanka bułki tartej
Ø Olej do smażenia


Wykonanie:

Ugotować groch dzień wcześniej, wymoczyć przez noc. Wraz z mięsem zemleć w maszynce. Dodać jajo, ½ szklanki tartej bułki, sól, pieprz , czosnek i majeranek.



Z przygotowanej masy formować owalne kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć z obu stron na oleju na zloty kolor.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz