Sałatka śledziowa z kurkami

 
Ostatni letni spacer po lesie zaowocował pełnym koszem z kurkami. Szkoda by było nie wykorzystać ich na bieżąco- zatem dziś sałatka ze świeżych kurek z śledzikiem.



Składniki:

5 jaj
25 dag świeżych kurek
5 płatów śledzi marynowanych
5 dag płatków migdałowych
Sól
Pieprz
Majonez
Masło do smażenia kurek


Wykonanie:

Płatki migdałowe lekko zrumienić na patelni. Kurki pokroić, usmażyć na maśle i wystudzić. Ugotowane jaja pokroić w kostkę razem ze śledziem i połączyć składniki. Przyprawić, dodać majonez i posypać płatkami migdałowymi.

Ja osobno przechowuję kurki, a osobno pozostałe składniki z majonezem. Estetycznej wygląda taka sałatka- kurki nakrtyte białym puchem z majonezu :)

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz