Jaja po karpacku

Niecodzienny sposób podania przystawki jajecznej- w skorupce. Bardzo lubię ten przepis, również wśród moich gości cieczy się zainteresowaniem. Polecam na małe przyjęcia/ kolacje jako ciekawą przystawkę.


Składniki:
Ø 10 jaj
Ø 1 mały słoiczek papryki konserwowej
Ø 10 dag chudej szynki
Ø 1 surowe żółtko
Ø Natka pietruszki
Ø Sól
Ø Pieprz
Ø Bułka tarta do panierki
Ø Masło do smażenia

Wykonanie:

Jaja ugotować, wystudzić, przekroić na połówki i wydrążyć żółtka. Pokroić lub zmielić paprykę, szynkę, dodać surowe żółtko, doprawić do smaku i wymieszać z posiekaną natką i wydrążonymi żółtkami. Następnie napełnić skorupki jaj farszem, posypać bułką tartą, przycisnąć i smażyć złociście na oleju.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz