Składniki:
Ø 10 jaj
Ø 1 mały słoiczek papryki konserwowej
Ø 10 dag chudej szynki
Ø 1 surowe żółtko
Ø Natka pietruszki
Ø Sól
Ø Pieprz
Ø Bułka tarta do panierki
Ø Masło do smażenia
Wykonanie:
Jaja ugotować, wystudzić, przekroić na połówki i wydrążyć żółtka. Pokroić lub zmielić paprykę, szynkę, dodać surowe żółtko, doprawić do smaku i wymieszać z posiekaną natką i wydrążonymi żółtkami. Następnie napełnić skorupki jaj farszem, posypać bułką tartą, przycisnąć i smażyć złociście na oleju.
Ø 10 jaj
Ø 1 mały słoiczek papryki konserwowej
Ø 10 dag chudej szynki
Ø 1 surowe żółtko
Ø Natka pietruszki
Ø Sól
Ø Pieprz
Ø Bułka tarta do panierki
Ø Masło do smażenia
Wykonanie:
Jaja ugotować, wystudzić, przekroić na połówki i wydrążyć żółtka. Pokroić lub zmielić paprykę, szynkę, dodać surowe żółtko, doprawić do smaku i wymieszać z posiekaną natką i wydrążonymi żółtkami. Następnie napełnić skorupki jaj farszem, posypać bułką tartą, przycisnąć i smażyć złociście na oleju.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz