Fasolka szparagowa duszona z pomidorami

Uwielbiam sezon na rośliny strączkowe! Głównie ze względu na pyszną fasolkę szparagową, która w dodatku jest bardzo wartościowa i niskokaloryczna.



Składniki:

1 kg fasolki szparagowej
3 cebule
3 zÄ…bki czosnku
3 łyżki koncentratu pomidorowego
1 mięsisty pomidor
Sól
Pieprz
Olej do smażenia
Świeża mięta

Wykonanie:

Fasolkę umyć i zeszklić na oleju razem z pokrojoną cebulą. Dodać koncentrat pomidorowy, przyprawić do smaku i dusić pod przykryciem 15 minut. Smażyć do miękkości, posypać świeżą miętą i obłożyć pokrojonym pomidorem.

Warzywa StrÄ…czkowe - edycja letnia

Tradycyjna Kuchnia

1 komentarz:

  1. Bardzo lubię fasolkę szparagową, przygotowana w ten sposób może być pyszna

    OdpowiedzUsuń