Kapusta i groch to jedne z głównych składników, z jakich przyrządzam co roku potrawy wigilijne. Tym razem w smacznym połączeniu.
Składniki
1 kapusta włoska
25 dag kaszy jęczmiennej
0,5 kg łuskanego grochu
1 cebula
2 łyżki oleju sól
pieprz
majeranek
przyprawa warzywna
maggi
Wykonanie
Kaszę i groch ugotować do miękkości w osobnych garnkach.
Cebulę zeszklić na oleju i połączyć z grochem, kaszą i przyprawami. Kapustę włoską zaparzyć we wrzątku, następnie wyjmować kolejno liście, nakładać farsz z grochu,
formować gołąbki i układać w naczyniu żaroodpornym.
Należy pamiętać aby każdą gołąbków warstwę polać olejem i posypać przyprawą warzywną i polać maggi.
Piec w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez około 40 minut
25 dag kaszy jęczmiennej
0,5 kg łuskanego grochu
1 cebula
2 łyżki oleju sól
pieprz
majeranek
przyprawa warzywna
maggi
Wykonanie
Kaszę i groch ugotować do miękkości w osobnych garnkach.
Cebulę zeszklić na oleju i połączyć z grochem, kaszą i przyprawami. Kapustę włoską zaparzyć we wrzątku, następnie wyjmować kolejno liście, nakładać farsz z grochu,
formować gołąbki i układać w naczyniu żaroodpornym.
Należy pamiętać aby każdą gołąbków warstwę polać olejem i posypać przyprawą warzywną i polać maggi.
Piec w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez około 40 minut
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz