Karp smażony na głębokim tłuszczu

Karp jest jednym z moich faworytów na wigilijnym stole.





1. Karpia dokładnie czyścimy .

2. Następnie kroimy go w dzwonki

3. Dzwonki posypujemy dokładnie przyprawą do ryb i Vegetą i pozostawiamy na dwie godziny

4. W międzyczasie kroimy dużą cebulę, oraz przygotowujemy panierkę z bułki tartej i mąki.

5. Po dwóch godzinach zaczynamy smażyć przygotowanego karpia.

6. Wlewamy na patelnię olej i po nagrzaniu się oleju zaczynamy smażyć karpia posypując go pokrojoną cebulą, następnie przykrawamy patelnię pokrywką. Karpia smażymy w małej temperaturze przez około 15 minut po 15 minutach zwiększamy temperaturę i smażymy tak długo aż cebula się zarumieni.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz