Bardzo smaczne i delikatne o słodkim smaku mięsko dla naszych pociech.
Składniki:
Kotlet schabowy 2 szt.
Gruszka
Morele suszone
Sól do smaku
Cukier trzcinowy
Masło 1 łyżeczka
Oliwa z oliwek
Przygotowanie karmelu:
Cukier rozpuścić w rondelku, dodać 1 łyżeczkę masła, chwilę podgrzać i polać przygotowane roladki.
Przygotowanie:
Kotlety dokładnie opłukać, osuszyć, natrzeć solą do smaku i rozbić tłuczkiem. Gruszkę obrać, pokroić w słupki. Następnie na rozbitym filecie ułożyć gruszkę, morele, skropić olejem i spiąć wykałaczkami. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, lekko podlać wodą, przykryć folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 50 minut. Pod koniec pieczenia zdjąć folię i zrumienić roladki. Podawać do obiadu polane karmelem z cukru trzcinowego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz