Roladki wieprzowe dla dzieci

Bardzo smaczne i delikatne o słodkim smaku mięsko dla naszych pociech.

Składniki:

Kotlet schabowy 2 szt.  
Gruszka
Morele suszone 
Sól do smaku
Cukier trzcinowy
Masło 1 łyżeczka
Oliwa z oliwek

Przygotowanie karmelu:

Cukier rozpuścić w rondelku, dodać 1 łyżeczkę  masła, chwilę podgrzać i polać przygotowane roladki.

Przygotowanie:

Kotlety dokładnie opłukać, osuszyć, natrzeć solą do smaku i rozbić tłuczkiem. Gruszkę obrać, pokroić w słupki. Następnie na rozbitym filecie ułożyć gruszkę, morele, skropić olejem i spiąć wykałaczkami. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, lekko podlać wodą, przykryć folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 50 minut. Pod koniec pieczenia zdjąć folię i zrumienić roladki. Podawać do obiadu polane karmelem z cukru trzcinowego.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz