Roladki wieprzowe nadziewane wołowiną

Sycące i smaczne roladki na niedzielny obiad.



Składniki:

Kotlet schabowy wieprzowy  4 szt.
Mięso wołowe mielone 20 dag
Papryka świeża 1 szt.
Pieczarki 10 dag
Sól i pieprz do smaku
Papryka słodka mielona do smaku
Cebula biała 1 szt.
Jajka 2 szt.
Bułka tarta do panierki
Masło 2 łyżki
Olej do smażenia

Przygotowanie:

Cebulę, pieczarki, paprykę oczyścić, drobno posiekać i przysmażyć na maśle z dodatkiem mielonej papryki do smaku. Następnie dodać do wołowiny, przyprawić do smaku, dokładnie wymieszać i odstawić w chłodne miejsce na godzinę. Kotlety opłukać, osuszyć i rozbić tłuczkiem z dodatkiem pieprzu i soli. Gotowe kotlety  nadziewać przygotowanym farszem, zwijać w roladki i spiąć wykałaczkami. Maczać w rozmąconym jajku i panierować w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej, smażyć roladki bardzo powoli z każdej strony na złoty kolor.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz