Jaglane Rafaello

Szybki i prosty sposób na domowe Rafaello.

Składniki:

Kasza jaglana 1 szklanka
Banany 2 szt.
Orzechy włoskie zmielone 5 łyżek
Cynamon 1 łyżeczka
Cukier waniliowy 1 szt.

Składniki na panierkę:

Wiórki kokosowe
Kakao
Płatki migdałowe

Przygotowanie:

Kaszę zalać wrzątkiem (1 szklanka) i gotować z pokrojonymi bananami i cynamonem aż kasza wchłonie wodę. Następnie przestudzić, dodać orzechy, cukier waniliowy i całość zmiksować w razie potrzeby możemy doprawić cukrem do smaku. Wstawić do lodówki na godzinę. Po czym formować kuleczki i obtaczać w kakao, wiórkach kokosowych i płatkach migdałowych.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz