Roladki wieprzowe

Aromatyczne roladki na obiad.

Składniki:

4 kotlety schabowe
1 czerwona papryka
10 dag chudego boczku
4 plasterki żółtego sera
sól i pieprz do smaku
przyprawa do mięsa wieprzowego
jajka 2 szt.
bułka tarta do panierki
olej do smażenia

Wykonanie:

Mięso opłukać, posypać przyprawami, rozbić dosyć cienko tłuczkiem. Paprykę oczyścić , pokroić w słupki. Na każdym kotlecie ułożyć słupki papryki, po dwa plasterki boczku, sera i zwinąć w roladkę, po czym spiąć wykałaczkami. Maczać w rozbełtanym jajku, panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano. Podawać do drugiego dania.

Tradycyjna Kuchnia

1 komentarz:

  1. roladki ze schabu często u nas goszczą :) pyszny farsz :)

    OdpowiedzUsuń