Kotlet schabowy w rozmarynowym sosie

Tym razem kotlety schabowe z ziołami. Wyszły super, są smaczne i inne jak tradycyjne.

Składniki:

4 kotlety schabowe
20 dag żółtego sera
2 jajka
15 dag gotowanej szynki
sól i pieprz do smaku
papryka słodka mielona do smaku
1 pęczek świeżego rozmarynu
olej do smażenia

Wykonanie:

Mięso opłukać, osuszyć, posypać solą i pieprzem do smaku, lekko rozbić i usmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni. W między czasie jajka roztrzepać z solą do smaku, papryką i posiekanym rozmarynem. Dodać drobno  pokrojony ser i szynkę, wymieszać i wyłożyć na przygotowane kotlety. Włożyć do piekarnika i zapiec przez 15 minut, przed podaniem ozdobić świeżym rozmarynem.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz