Kotlety jajeczne ze szczypiorkiem

Szybkie i smaczne kotlety na piątkowy obiad. 

Składniki:

Jajka ugotowane na twardo 5 szt.
Jajko surowe 1 szt.
Bułka tarta 2 łyżki 
Szczypiorek posiekany 1 łyżka
Koperek posiekany 1 łyżka
Mleko
Kajzerka czerstwa ½ szt.
Sól i pieprz do smaku
Papryka mielona słodka do smaku
Olej do smażenia

Wykonanie:

Jajka obrać, pokroić w kostkę i wymieszać z namoczoną w mleku i odciśniętą bułką. Dodać surowe jajko, przyprawy i paprykę do smaku, posiekany szczypiorek, koperek,  bułkę tartą i dokładnie wyrobić masę. Na dłoni formować kotlety, smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. 

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz