Roladki wieprzowe nadziewane żurawiną i morelami

Nietypowe nadzienie które użyłam w moich roladkach. Roladki są delikatne w smaku i bardzo smaczne.

Składniki:

Kotlet schabowy 2 szt.
Żurawina suszona
Morele suszone
Sól do smaku
Papryka mielona ostra do smaku
Oliwa z oliwek

Przygotowanie:

Kotlety opłukać, osuszyć, natrzeć solą, papryką do smaku i rozbić tłuczkiem. Następnie ułożyć żurawinę i morele, skropić olejem, zwinąć w roladki, spiąć wykałaczkami. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym posmarowanym olejem, podlać lekko wodą i przykryć folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 50 minut. Pod koniec pieczenia zdjąć folię i zrumienić roladki.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz