Filet z kurczaka w sosie pieprzowym

Pieprzowy kurczak w sosie śmietanowy. Dosyć często go robię bo wszystkim smakuje.

Składniki:

Filet z kurczaka pojedynczy 4 szt.
Pieprz mielony 1 łyżeczka
Papryka mielona  wędzona ½ łyżeczki
Masło 2 łyżki
Olej rzepakowy 4 łyżki
Śmietanka kremówka 150 gram
Sól do smaku

Przygotowanie:

Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w paski. Następnie natrzeć pieprzem i przełożyć na patelnię z rozgrzanym olejem i masłem. Posypać wędzoną papryką i dusić przez 15 minut, stale mieszając. Zalać całość śmietanką, posolić do smaku, lekko odparować i podawać z makaronem.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz