Warzywne spaghetti

Spaghetti bez mięsa jest również smaczne  i pożywne.

Składniki:

Makaron spaghetti 1 opakowanie
Groszek konserwowy 1 puszka
Cebula biała 1 szt.
Pieczarki świeże 25 dag
Śmietanka 18% ½ szklanki
Masło 2 łyżki
Sól i pieprz do smaku
Ser żółty 5 plasterków
Natka pietruszki

Wykonanie:

Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. Cebulę obrać, drobno posiekać i udusić na maślę z pokrojonymi pieczarkami.  Następnie zaciągnąć śmietanką, przyprawić do smaku, dodać odsączony groszek, posiekaną natkę pietruszki i zagotować. Makaron rozłożyć na talerze , polać sosem warzywnym i obłożyć paseczkami sera. 

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz