Wielkanocne jajka w szynce

Przepyszna i prosta w wykonaniu przekąska na stół Wielkanocny.

Składniki:

Jajka na twardo 4 szt.
Majonez 4 łyżki
Ogórek kiszony 2 szt.
Szynka konserwowa 4 plasterki
Chrzan tarty(może być ze słoiczka) 2 łyżki
Natka pietruszki 1 pęczek
Jogurt naturalny 1 mały kubek
Serek śmietankowy 1 kubek
Sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

Jaka i ogórki pokroić w drobną kostkę, dodać serek śmietankowy, posiekana natkę pietruszki, przyprawić do smaku i wszystko dokładnie wymieszać. Powstałą pastę wykładać na plasterki szynki i zwinąć w roladkę. Jogurt połączyć z chrzanem, majonezem , posiekaną natką pietruszki, polać roladki powstałym sosem i udekorować natka pietruszki. Podawać na śniadanie wielkanocne.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz