Składniki:
2 szklanki mąki
20 dag margaryny
1 jajko
1 żółtko jaja
1 dag drożdży
1 łyżka cukru
½ szklanki kwaśnej śmietany
1 szczypta soli
Wykonanie:
Margarynę posiekać z jajkiem, dodać drożdże utarte z cukrem, żółtko, śmietanę, aromat, i szczyptę soli. Wsypać mąkę i szybko zagnieść ciasto. Piec na złoto (dowolne kształty- np. pierożki) w temperaturze 180 stopni około pół godziny.
Fajny przepis. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńmojebistro.pl
Czy to ciasto nie musi rosnąć?
OdpowiedzUsuńnie, należy wykonać jak powyżej jest opisane, pozdrawiam
UsuńPrzygotowanie ciasta kruchego nie jest trudne, jednak wymaga sporego zapasu czasu. Moim zdaniem warto poświęcić dłuższą chwilę, by delektować się jego smakiem.
OdpowiedzUsuńhttps://kowalskistudio.pl/