Suflet serowy z owocami

Suflet zawdzięcza swoją delikatność dzięki dużej zawartości piany z białek, mieszanej z pozostałymi składnikami bezpośrednio przed włożeniem do piekarnika.
U mnie dziÅ› serowe z owocami. PYCHA!



Składniki:

25 dag twarogu
3 jajka
10 dag cukru pudru
150 gram śmietany
1 budyń waniliowy
½ kg mrożonych owoców
3 łyżki cukru
1 łyżka mąki ziemniaczanej
tłuszcz do formy

Wykonanie:

Żółtka zmiksować z twarogiem, cukrem pudrem i śmietaną. Następnie ubić białka z budyniem i ostrożnie razem wymieszać. Foremki posmarować tłuszczem, posypać cukrem, napełnić do połowy masą. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec około 20 minut. Owoce zagotować w odrobinie wody z dodatkiem cukru i mąką ziemniaczaną wymieszaną wcześniej w odrobinie ciepłej wody. Gotowy suflet podawać z przygotowanym sosem owocowym.


Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz