Składniki na masę kokosową:
½ kostki masła
½ kostki margaryny
½ szklanki cukru pudru
10 dag wiórków kokosowych
sok z cytryny do smaku
Składniki na masę czekoladową:
½ szklanki cukru
½ szklanki wody
3 łyżki kakao
3 paczki herbatników szkolnych
1 cukier waniliowy
Wykonanie masy kokosowej:
Masło utrzeć z margaryną, dodać cukier puder, sok z cytryny do smaku i wiórki kokosowe. Dokładnie wyrobić masę i przenieść do lodówki.
Wykonanie masy czekoladowej:
Ciastka zmielić, dodać cukier z wanilią, kakao, wlać wodę i utrzeć do dokładnego połączenia się składników.
Składanie rolady:
Na foli spożywczej ułożyć prostokąt z masy kokosowej,
a na niej prostokąt z masy czekoladowej (masy możemy rozwałkować zwilżonym wałkiem).
Następnie zwinąć delikatnie w rulon, wstawić do lodówki na noc. Gdy rolada stwardnieje, kroić w grube plastry ostrym nożem.
Bardzo fajny pomysł:)
OdpowiedzUsuńWygląda wspaniale i pewnie równie dobrze smakuje
OdpowiedzUsuń