Łosoś w bułce tartej

W moim domu o jakiegoś czasu minimum raz w tygodniu podawana jest ryba w różnych postaciach. Bo jest zdrowa i moim zdaniem smaczniejsza jak jakiekolwiek mięso.




Składniki:

4 filety z łososia
masło
10 gram bułki tartej
3 łyżki posiekanej natki pietruszki
sok z ½ limonki
oliwa z oliwek
50 gram parmezanu

Wykonanie:

Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Filety posmarować masłem, przełożyć do naczynia żaroodpornego. Bułkę tartą wymieszać z posiekaną natką pietruszki, 1 łyżką oliwy, sokiem z limonki i startym parmezanem. Przykryć łososia przygotowaną mieszanką i piec w piekarniku przez 10-12 minut. Podawać z miksem sałatek wymieszanych z pomidorkami koktajlowymi i sosem greckim.




Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz