Jaja wielkanocne nadziewane dorszem

Wyborna i smaczna przekąska na stół wielkanocny.

Składniki:

Filet z dorsza 20 dag
Ogórek kiszony 2 szt.
Cebula szarlotka ½ szt.
Sól i pieprz do smaku
½ łyżki oleju
Maggi do smaku
Papryka słodka mielona do dekoracji
Sok z cytryny
Jajka ugotowane na twardo 4 szt.
szczypiorek

Wykonanie:

Filet z dorsza pokroić, skropić sokiem z cytryny, pokropić maggi, wymieszać i odstawić do lodówki na pół godziny. Cebulę, ogórki drobno posiekać, wymieszać z dorszem, olejem, przyprawić do smaku. Jajka obrać, przekroić na połówki i napełnić przygotowanym farszem i posypać mieloną papryką, ozdobić posiekanym szczypiorkiem i podawać.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz