U mnie dziÅ› fasolka w nieco bardziej kalorycznej formie, ale za to jaka pyszna!
Składniki:
1 kg fasolki szparagowej,
20 dag wędzonego boczku,
4 pomidory,
4 łyżki oleju,
4 zÄ…bki czosnku,
4 łyżki startego żółtego sera,
sól do smaku,
natka pietruszki.
Wykonanie:
Rozgrzać olej i przysmażyć pokrojony w grubÄ… kostkÄ™ boczek i posiekany czosnek. Dodać opÅ‚ukanÄ… i pokrojonÄ… fasolkÄ™, posolić do smaku, zalać gorÄ…cÄ… wodÄ…( okoÅ‚o ½ litra) i dusić pod przykryciem. Pod koniec wrzucić sparzone i pokrojone pomidory i posypać natkÄ… pietruszki wraz z startym serem. Podawać na zakÄ…skÄ™.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz