Kotlety z kalarepy

Czerwiec to również sezon kalarepy. Mam wrażenie, że jest to lekko zapomniane warzywo, a pojęcia nie mam dlaczego. Może w wersji dzisiejszych kotlecików zachęcę kalarepkowych niejadków.





Składniki:

4 kalarepki,
2 jajka,
½ Å‚yżeczki mÄ…ki ziemniaczanej,
½ szklanki buÅ‚ki tartej,
10 dag żółtego sera,
sól do smaku,
masło do smażenia.

Wykonanie:

Kalarepkę umyć, obrać i ugotować w osolonej wodzie. Następnie schłodzić, pokroić w plastry. Jajka roztrzepać wymieszać z bułką tartą i mąką ziemniaczaną, maczać kalarepki i smażyć złociście na maśle. Jeszcze ciepłe obłożyć żółtym serem i podawać.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz