Zupa arbuzowa

Smaczna, orzeźwiająca zupa owocowa. Idealna na upalne dni.




Składniki:
1 dojrzały arbuz,
2 litry mleka,
1 łyżka masła,
1 łyżka maki,
sól do smaku,
cukier do smaku.

Wykonanie:

Arbuz obrać, usunąć pestki, pokroić w kostkę. Następnie ugotować, odcedzić i przetrzeć. Na maśle podsmażyć mąkę, wlać mleko wymieszać i zagotować. Dodać przetarty arbuz, przyprawić do smaku i rozlać na talerze.

Tradycyjna Kuchnia

2 komentarze:

  1. Cześć, na Twój blog wpadłem całkiem przypadkiem
    (Tradycyjna Kuchnia). Chciałem się z Tobą
    skontaktować ponieważ chcę docenić Twoją pracę i wypromować Twój blog także u
    nas. Prowadzę przeglądarkę blogów www.przeglądarkablogów.pl
    Proszę o kontakt e-mailowy blog@przegladarkablogow.pl jeżeli jesteś
    zainteresowana trafić do nas do blogu tygodnia - poinstruuje co dalej:).
    Pozdrawiam serdecznie
    Adrian Naumowicz

    OdpowiedzUsuń
  2. Nigdy nie jadłam gotowanego arbuza, ciekawa jestem, jak taka zupa smakuje :)

    OdpowiedzUsuń