Knedle z rabarbarem

Jaki sezon, takie nadzienie :) DziÅ› z rabarbarem !



Składniki:

1 kg ziemniaków,
25 dag maki,
1 jajko,
½ kg rabarbaru,
5 łyżek cukru,
5 łyżek masła,
2 łyżki bułki tartej,
sól do smaku.

Wykonanie:

Ziemniaki wyszorować, ugotować w łupinach, ostudzić, obrać i zmielić. Następnie dodać mąkę, jajko i zagnieść ciasto. Rabarbar umyć, pokroić ze skórką i posypać cukrem. Ciasto podzielić na kawałki, wkładać rabarbar i wyrabiać knedle. Gotować w osolonej wodzie, wyłożyć na półmisek i polać stopionym masłem z tartą bułką.

Tradycyjna Kuchnia

1 komentarz:

  1. uwielbiam wszystko co z rabarbarem, chętnie zapiszę sobie ten przepis :)
    Pozdrawiam i zapraszam do nas http://blotodlazuchwalych.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń