Pałki kurczaka w sosie pomidorowym

Smaczny sposób na przygotowanie drobiowych podudzi.






Składniki:

1 kg podudzi drobiowych,
4 dag smalcu,
2 cebule,
2 łyżki mąki,
1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki,
½ szklanki śmietany,
1 łyżka koncentratu pomidorowego,
1 szklanka wody,
sól do smaku.

Wykonanie:

Na gorącym smalcu usmażyć pokrojoną cebulę, posypać papryką, dodać koncentrat pomidorowy i jeszcze chwilę podsmażyć na wolnym ogniu. Mięso posolić, ułożyć na cebuli, posypać mąką i zalać posoloną wodą. Gotować do miękkości na wolnym ogniu, po czym zaciągnąć śmietaną. Podawać do obiadu najlepiej z ryżem.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz