Młoda kapusta z rabarbarem

Nietypowy przepis na kapustę - idealny dodatek do obiadu.




Składniki:

1 główka kapusty,
1 cebula,
2 łodygi rabarbaru,
1 pęczek koperku,
1 łyżka mąki ziemniaczanej,
4 łyżki oleju,
2 łyżeczki cukru,
sól do smaku,
pieprz ziołowy do smaku.

Wykonanie:

Kapustę obrać, umyć, poszatkować, zalać wrzątkiem z solą i gotować. Pod koniec gotowania dodać pokrojony rabarbar z cukrem. Cebulę obrać, drobno posiekać, poddusić na oleju z mąką , następnie włożyć do kapusty. Dodać posiekany koperek, przyprawy do smaku, wymieszać i przysmażyć.

Tradycyjna Kuchnia

1 komentarz:

  1. rabarbar jest świetny, chętnie wykorzystam przepis :)
    Pozdrawiam i zapraszam do nas http://blotodlazuchwalych.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń