Nietypowy przepis na kapustę - idealny dodatek do obiadu.
Składniki:
1 główka kapusty,
1 cebula,
2 łodygi rabarbaru,
1 pęczek koperku,
1 łyżka mąki ziemniaczanej,
4 łyżki oleju,
2 łyżeczki cukru,
sól do smaku,
pieprz ziołowy do smaku.
Wykonanie:
Kapustę obrać, umyć, poszatkować, zalać wrzątkiem z solą i gotować. Pod koniec gotowania dodać pokrojony rabarbar z cukrem. Cebulę obrać, drobno posiekać, poddusić na oleju z mąką , następnie włożyć do kapusty. Dodać posiekany koperek, przyprawy do smaku, wymieszać i przysmażyć.
Polecany post
Zadbaj o stosowne orzeźwienie
Wciąż mamy lato. Wysokie temperatury nie odpuszczają. W związku z powyższym musimy zadbać o orzeźwienie oraz odpowiednie nawodnienie naszego...
szukaj
\
Alkohole
Artykuły
Bakłażan
BEZ GLUTENU
Borówki
Botwinka
Bób
Brokuł
Burak
Chleby/bułki-pieczywo
Ciasta i Desery
Cukiniowe
Czereśnie
Czyszczenie
dla dzieci
Dla niemowląt
Dodatki
Dyniowe
Dziecięce fantazje
Dzień Matki
Fasolowe
Fast food
Faszerowane
Fit
Grillowe
Gruszki
Grzybowe
Impreza
Indyk
Inne
Jednogarnkowe
Jeżyny
Kabaczek
Kalafiorowe
Kalarepa
Kapuściane
Kasza
kolacja
KONKURS
Konkurs- Kuchnia PRLu
Kotlety
Kuchnia Świata
Kurczak
Leczo
Light
Makarony
Makowiec
Maliny
Masy i kremy
Matki karmiące
Mączne
Mięsne
Morele
muffiny
Nalewki
Napoje
Niedzielny obiad
Obiad
Obiad w 30 minut
Omlety
Owoce
papryka
Patison
pączki
Piątkowy obiad
Pomysły
Porzeczki
Potrawy
Promocje
Przechowywanie
przekąska
Przetwory
Przystawki
Rabarbarowe
Racuchy
Rybne
Rzodkiewka
Sałatki
Serniki
Smoothies
Sosy
Sushi
Szarlotki
Szpinak
Śliwki
Śniadania
Tanie gotowanie
Truskawkowe
Video
Walentynki
warzywne
wegetariańskie
Wielkanoc
Wielkanoc- ciasta
Wielkanoc- inne
Wielkanoc- zupy
Wigilia i Święta
Wiśnie
Z Jajem
Zamrażanie
Zapiekanka
Zdrowie
Zestaw obiadowy
Zestaw obiadowy dietetyczny
Zielony groszek
Ziemniaczane
Zupy
Popular Posts
Blog Archive
-
►
2019
(20)
- ► października (1)
-
►
2018
(192)
- ► października (1)
-
►
2017
(38)
- ► października (7)
-
►
2016
(405)
- ► października (25)
-
▼
2015
(403)
- ► października (29)
-
▼
czerwca
(66)
- Kalafiorowa Moussaka MUSAKA-
- Domowa rabarbarowa galaretka
- Racuszki kukurydziane z zsiadłego mleka
- Młoda kapusta z żurawiną i pomarańczą
- Sałatka letnia z kalafiorem
- Fasolka szparagowa z ryżem
- Zapiekanka z kalafiora z ryżem
- Żeberka w młodej kapuście
- Szybka przekąska w pomidorach
- Ciasto kukurydziane na drożdżach
- Zupa poziomkowa
- Sos borówkowy z chrzanem do mięs
- Brokuły z sosem „remoulade”
- Sałatka śledziowa z kalafiorem i fasolką szparagową
- Surówka warzywna z rabarbarem, rzodkiewką i kalarepą
- Surówka z kalarepy, rabarbaru, pietruszki i marche...
- Surówka z rabarbaru i marchewki
- Knedle z rabarbarem
- Młoda kapusta z rabarbarem
- Ciasteczka kocie języczki
- Dżem borówkowy z jabłkiem i gruszką do słoików na ...
- Sałatka kalafiorowa
- Pory w powijakach
- Pierogi z truskawkami- delikatne maślane ciasto!
- Sałatka z botwinką
- Jak długo gotować bób?
- Fasolka szparagowa z kurkami na maśle
- Żołądki drobiowe z bobem
- Fasola szparagowa duszona na boczku
- Sałatka z młodego bobu
- Surówka z młodej kalarepy
- Zupa z młodej kapusty na mleku
- Kotlety jajeczne z ryżem i szczypiorkiem
- Zapiekanka ala flaczki naleśnikowe z warzywami
- Kotlety ze świeżych grzybów
- Zupa z grzybów leśnych z fasolą
- Zupa kukurydziana na mleku z zielonym groszkiem
- Ziemniaki po węgiersku czyli kociołek warzywny - l...
- Tort czekoladowy z masą cappuccino i z owocami
- Zimny deser brzoskwiniowy w pucharkach
- Śledź z jabłkami do słoika
- Kaszanka „Niebo i Ziemia” (z kuchni niemieckiej)
- Pałki kurczaka w sosie pomidorowym
- Grillowane szaszłyki drobiowe w curry podane z azj...
- Mus herbaciany z suszonych śliwek
- Drożdżowy topielec
- Grillowane szaszłyki izraelskie z wołowiny, cukini...
- Ciasto maślankowe z gruszką i jabłkiem
- Rabarbarowe ciasto drożdżowe z malinami
- Zupa arbuzowa
- Placki ziemniaczane z marchewką
- Placki ziemniaczane z cukinią
- Młoda kapusta z pulpecikami
- Imbirowe klopsiki
- Kalarepka w sosie z bazylii
- Sałatka pieczarkowa z jajkiem groszkiem szynką
- Wykwintny chłodnik
- Kotlety z kalarepy
- Zupa kalafiorowa z otrębami
- KONKURS KULINARNY- kuchnia w klimacie PRLu
- Domowe lody owocowe
- Ryż z truskawkami
- Tarta bananowo- truskawkowa
- Pączki z truskawkami
- Knedle z truskawkami na Dzień Dziecka
- Sernik kukurydziany
-
►
2014
(253)
- ► października (10)
rabarbar jest świetny, chętnie wykorzystam przepis :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do nas http://blotodlazuchwalych.blogspot.com/