Młoda kapusta z pulpecikami

Smaczna potrawka kapuściana, z mięsnym wkładem w postaci wieprzowych pulpecików.



Składniki:

25 dag mięsa wieprzowego mielonego,
1 bułka,
1 jajko,
1 główka młodej kapusty,
1 marchewka,
1 pietruszka,
2 cebule,
1 łyżka masła,
1 łyżka mąki,
1 litr bulionu rosołowego,
4 pomidory,
sól do smaku,
pieprz do smaku.

Wykonanie:

Kapustę poszatkować, marchew, pietruszkę zetrzeć na tarce i ugotować w bulionie rosołowym pod przykryciem. Z mięsa , jajka, namoczonej i odciśniętej bułki przygotować masę, doprawić do smaku i dokładnie wyrobić. Formować pulpeciki , włożyć do kapusty i gotować przez 15 minut na wolnym ogniu. Z masła i mąki przygotować zasmażkę, dodać do kapusty razem z pokrojonymi na ćwiartki pomidorami i jeszcze raz doprawić do smaku

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz