Sałatka makaronowa ze szparagami

Szparagi są niskokaloryczne (tylko 15 kcal w 100 gramach!), dodatkowo bardzo zdrowe i bogate w witaminy i cenne składniki mineralne. Niektórzy nawet uważają, że działają odmładzająco.
Ja dziś przyrządziłam je w nieco bardziej kalorycznej wersji- z makaronem, kukurydzą, papryką i czosnkiem.



Składniki:

25 dag makaronu w kształcie ryżu ( 1 opakowanie)
1 puszka kukurydzy
1 świeża papryka
1 słoik szparagów w zalewie
7 ząbków czosnku
Majonez, sól, pieprz
Wykonanie:

Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. Paprykę pokroić, wymieszać z kukurydzą , pokrojonymi szparagami i wystudzonym makaronem. Czosnek wycisnąć przez praskę, połączyć z sałatką ,przyprawić solą ,pieprzem i dodać majonez.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz