Torcik chlebowy z pastami rybnymi

Mój wczorajszy pomysł na pyszną kolację. Torcik z chleba, przekładany pastami rybnymi.





Składniki pasty rybnej I:

30 dag wędzonego łososia
2 jajka
1 cebula czerwona
1 łyżeczka mielonej papryki
Sól
Pieprz
Składniki pasty rybnej II:
25 dag twarogu (kostka)
1 jajko
1 puszka konserwy rybnej w oleju
Sól
Pieprz

Wykonanie obu past:

Jaja ugotować, drobno posiekać, wymieszać składniki i doprawić do smaku.



Składniki:
1 mały okrągły chlebek
1 mały słoiczek kremu chrzanowego
1 opakowanie ziarna sezamowego

Wykonanie:

Chlebek przekroić dwa razy w poprzek jak tort i przekładać na przemian pastami. Następnie całość posmarować kremem chrzanowym i obsypać sezamem. Schłodzić w lodówce i kroić na kromki.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz