Leczo z papryki

Leczo po węgiersku to jak bigos po polsku. Pyszna potrawa warzywna, z dodatkiem mięsa



Składniki

1 kg czerwonej papryki
½ kg ziemniaków
4 łyżki koncentratu pomidorowego
2 łyżki oleju
30 dag kiełbasy parówkowej
Kilka suszonych grzybów
1 cebula
1 łyżka mąki
Sól, pieprz, kminek do smaku
1 łyżka mielonej papryki .

Wykonanie

Grzyby umyć i ugotować, paprykę oczyścić, pokroić i podgotować. Ziemniaki obrać i pokroić w dużą kostkę, następnie wrzucić do gotującej się wody i dodać pokrojoną paprykę i grzyby.
Cebulę zarumienić z mąką i połączyć z leczem. Następnie dodać koncentrat, kiełbasę i przyprawy. Gotować do miękkości. Dla bardziej wyrazistego smaku można dodać kostkę warzywną.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz