Przekąska na stół Wielkanocny

Super szybka przekąska na stół Wielkanocny.


Składniki:

Jajka na twardo 2 szt.
Majonez 2 łyżki 
Papryka słodka mielona 1 łyżeczka
Ogórek korniszon 2 szt.
Chrzan tarty 2 łyżki(może być ze słoiczka)
Jogurt naturalny ½ małego kubka
Szynka konserwowa 2 plasterki
Ser biały chudy 15 dag
Sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

Jajka, ogórki drobno posiekać, wymieszać z majonezem, chrzanem, jogurtem i utartym serem, dodać paprykę, przyprawić do smaku i bardzo dokładnie wymieszać. Gotową pastę kłaść na plasterki szynki i zwinąć w roladkę. Podawać z sosem czosnkowy.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz