Kuskus z rzodkiewką

Szybkie i zdrowe danie na szybki obiad.

Składniki:

30 dag kaszy kuskus
2 pęczki rzodkiewek
1 świeży ogórek
½ pęczka szczypiorku
1 pęczek natki pietruszki
½ litra bulionu warzywnego (może być z kostki)
2 łyżki masła
1 ząbek czosnku
sól i pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku

Wykonanie:

Kaszę zalać bulionem, przykryć i odstawić . Rzodkiewki umyć i pokroić razem z obranym ogórkiem. Rozgrzać olej w rondelku, wrzucić posiekany szczypiorek, czosnek i smażyć przez 2 minuty. Dodać rzodkiewkę z ogórkiem i smażyć następne 2 minuty. Następnie połączyć z kaszą kuskus, posiekaną natką pietruszki i przyprawić do smaku. Podawać jako samodzielne danie lub z gotowanymi jajkami.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz