Filety z pstrąga w migdałach

Super przepis na smacznego pstrąga na obiad.

Składniki:

Filet z pstrąga ½ kg
Migdały 2 łyżki 
Natka pietruszki posiekana 1 łyżka 
Masło 2 łyżki
Cytryna 1 szt.
Sól do smaku
Liście świeżej mięty
Olej do smażenia
Przyprawa Vegeta ½ łyżki

Wykonanie:

Pstrąga natrzeć przyprawą, pokropić sokiem z cytryny i odstawić do lodówki na pół godziny, Migdały podsmażyć na patelni na rumiano , dodać masło i posiekaną pietruszkę, chwilę podsmażyć i odłożyć z ognia. Rybę usmażyć na gorącym oleju z obu stron na złoto, lecz smażyć z obu stron nie dłużej niż 10 minut na wolnym ogniu. Wyłożyć na talerz, polać przygotowanym sosem migdałowym i ozdobić świeżą miętą.

Tradycyjna Kuchnia

1 komentarz:

  1. Chyba jeszcze nigdy nie miałam okazji aby tak przygotowywać rybę ale jak widzę po zdjęciach to wygląda mocno apetycznie. Ja jestem zdania, że także fajne są przepisy z https://mowisalmon.pl/przepisy/ i to właśnie łosoś w tych daniach odgrywa główną rolę.

    OdpowiedzUsuń