Wspaniały dodatek do drugiego dania.
Składniki:
75 dag marchewki
25 dag świeżych pieczarek
1 biała cebula
5 dag żółtego sera
½ szklanki Å›mietany 18 %
1 łyżeczka mąki
2 łyżki masła
sól i pieprz do smaku
cukier do smaku
2 łyżki posiekanego koperku
Wykonanie:
Marchewkę obrać, pokroić na plasterki i ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru do smaku. Następnie cebulę obrać, posiekać i zeszklić na maśle, dodać oczyszczone i pokrojone pieczarki, oprószyć pieprzem i smażyć przez 10 minut. Dodać odcedzoną marchewkę, wymieszać i zalać śmietaną wymieszaną z mąką i startym serem. Chwilę podgrzać lecz nie zagotować. Gotową potrawę posypać koperkiem i podawać na ciepło do obiadu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz