Przepyszna rolada na świąteczny stół. Przepis jest prosty a efekt zaskakujący.
Składniki na ciasto:
Ser żółty 30 dag
Jajka 7 szt.
Majonez 1 słoiczek
Wykonanie ciasta:
Jajka ubić mikserem, dodać starty ser, majonez, wymieszać mikserem. Przygotowane ciasto wyłożyć do blachę wyłożoną pergaminem, równo rozłożyć w prostokąt. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 minut.
Składniki na nadzienie:
Mięso mielone wieprzowe 80 dag
Sól i pieprz do smaku
Czosnek 2 ząbki
Czerstwa bułka 1 szt.
Majeranek do smaku
Wykonanie rolady:
Mięso wymieszać z namoczoną i odciśniętą bułką, dodać zmiażdżony czosnek przyprawić do smaku i dokładnie wyrobić masę. Mięso wyłożyć na upieczony serowy placek, zwinąć w roladkę i obwinąć pergaminem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni i piec przez godzinę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz