Połączenie kaszy jaglanej z mięsem wieprzowym idealnie się komponuje. Moje kotlety wyszły smaczne i aromatyczne. Na obiad w sam raz.
Składniki:
2 szklanki ugotowanej na sypko kaszy jaglanej
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
25 dag mielonego mięsa wieprzowego
papryka mielona słodka do smaku
1 biała cebula
1 łyżka smalcu
1 jako
sól i pieprz do smaku
bułka tarta do panierki
olej do smażenia
Wykonanie:
Ugotowaną kaszę, rozgnieść widelcem, wymieszać z mięsem, jajkiem, posiekaną i zrumienioną na smalcu cebulą, natką pietruszki i przyprawami do smaku. Dokładnie wyrobić masę, formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z dowolnym sosem do obiadu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz