Kolejny mój przepis na smaczne i proste roladki na niedzielny obiad. W takim połączeniu smakują wybornie.
Składniki:
Filet z kurczaka podwójny 2 szt.
Papryka czerwona 1 szt.
Pieczarki świeże 10 dag
Papryka mielona ostra do smaku
Korniszony w occie 3 szt.
Sól i pieprz do smaku
Rzodkiewka 5 szt.
Świeża mięta
Przyprawa do kurczaka z kardamonem do smaku
Papryka mielona słodka do smaku
Wykonanie:
Mięso opłukać, posypać solą, pieprzem, papryka mieloną i przyprawą do kurczaka, rozbić tłuczkiem, po czym odstawić w chłodne miejsce na godzinę. Paprykę, pieczarki oczyścić, lekko rozdrobnić blenderem, przyprawić solą i pieprzem do smaku i dokładnie wymieszać. Gotowe mięso nadziewać przygotowanym farszem, kłaść po jednym słupku ogórka, kilka plasterków rzodkiewki i listki mięty. Zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami. Naczynie żaroodporne posmarować olejem, położyć roladki i zapiec w piekarniku w temperaturze 190 stopni około 35-40 minut. Polewając co jakiś czas powstałym sosem. SMACZNEGO.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz