
Składniki:
300-350 g makaronu kokardki
250 g sera żółtego
2 jajka
300 ml kwaśnej śmietany
gałka muszkatołowa
200 g zielonego groszku
150 g szynki
sól i pieprz
margaryna
Wykonanie:
Makaron ugotować al-dente. W międzyczasie wymieszać śmietanę, starty ser, jajka- dodając odrobinę gałki muszkatołowej, soli i pieprzu. Szynkę pokroić w drobną kostkę i wrzucić razem z groszkiem i sosem do ugotowanego makaronu. Wymieszać. Naczynie żaroodporne wysmarować margaryną, wlać gotowy makaron. Piec w rozgrzanym piekarniku w temp. 180 st (lub 170 w funkcji termoobieg) przez około 35 minut.
Ps. do zapiekanki można również dodać pokrojoną cebulę.
Witam,chciałam Ci przekazać,że nominowałam Twój blog do Liebster Blog Award,po więcej informacji zapraszam na mojego bloga:
OdpowiedzUsuńhttp://izabelawkuchni.blogspot.com/search/label/Liebster%20Award