Sałatka pieczarkowa z jajkami

Ekspresowa sałatka na niespodziewanych gości.





Składniki:

40 dag pieczarek,
2 cebule,
1 pęczek szczypiorku,
1 czerwona papryka,
sól do smaku,
pieprz do smaku,
cukier do smaku,
sok z ½ cytryny,
5 jajek,
majonez.

Wykonanie:

Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki i ugotować w lekko osolonej wodzie, następnie odcedzić, wystudzić i pokropić sokiem z cytryny. Jajka ugotować na twardo. Cebulę obrać, pokroić w plastry i sparzyć wrzątkiem i odsączyć. Pieczarki wymieszać z cebulą i posiekanym drobno szczypiorkiem oraz papryką. Przyprawić do smaku, wymieszać z majonezem i obłożyć ćwiartkami jajek.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz