Babka serowo- czekoladowa

Babka w nieco odmiennej odsłonie :)





Składniki:

85 dag chudego twarogu,
3 jajka,
2 ¼ czekolady deserowej ciemnej,
2 ¼ czekolady deserowej biaÅ‚ej,
¾ szklanki cukru,
tłuszcz do formy,
suszone skórki z pomarańczy do formy.

Wykonanie:

FormÄ™ wysmarować tÅ‚uszczem i posypać obficie  mielonymi skórkami  z pomaraÅ„cza. Ser zmielić, utrzeć z jajkami  i cukrem. NastÄ™pnie masÄ™ podzielić na pół.



Czekolady połamać i rozpuścić na parze oddzielnie. Połowę masy serowej wymieszać z ciemną czekoladą, a drugą połowę z jasną. Ciemną masę serową wlać do przygotowanej formy i przykryć jasną masą serową. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika 180 stopni i piec około 45 minut. Po upieczeniu ciasto przestudzić i odstawić do następnego dnia w lodówce.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz