Pyszne śniadanie naleśnikowe :)
Składniki na naleśniki:
14 dag mąki,
1 dag drożdży,
1 łyżeczka cukru,
1 jajko,
¼ litra mleka,
sól do smaku,
olej do smażenia.
Pozostałe:
25 dag pasztetu,3 łyżki śmietany,
sól do smaku,
pieprz do smaku,
musztarda do smaku,
bułka tarta do panierki.
Wykonanie:
Przygotować ciasto jak na naleśniki.
Drożdże rozmieszać z cukrem i odrobiną mleka i dodać do ciasta naleśnikowego, odstawić do wrośnięcia. Smażyć małe naleśniki na oleju. Pasztet wymieszać ze śmietaną, przyprawić do smaku.
Smarować ostudzone naleśniki i układać jeden na drugim.
Po 2 godzinach kroić na porcje jak tort, panierować w bułce tartej krojone boki i rumienić na oleju.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz