Paszteciki z ciasta naleśnikowego na drożdżach

Pyszne śniadanie naleśnikowe :)




Składniki na naleśniki:


14 dag mąki,
1 dag drożdży,
1 łyżeczka cukru,
1 jajko,
¼ litra mleka,
sól do smaku,
olej do smażenia.

Pozostałe:

25 dag pasztetu,
3 łyżki śmietany,
sól do smaku,
pieprz do smaku,
musztarda do smaku,
bułka tarta do panierki.

Wykonanie:


Przygotować ciasto jak na naleśniki.


Drożdże rozmieszać z cukrem i odrobiną mleka i dodać do ciasta naleśnikowego, odstawić do wrośnięcia. Smażyć małe naleśniki na oleju. Pasztet wymieszać ze śmietaną, przyprawić do smaku. 


Smarować ostudzone naleśniki i układać jeden na drugim. 


Po 2 godzinach kroić na porcje jak tort, panierować w bułce tartej krojone boki i rumienić na oleju. 


Następnie ułożyć na półmisku w odstępach, formując koło. Podawać do czystych zup lub jako przekąskę.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz