Pyszna, szybka zapiekanka- w roli głównej jajka.
Składniki:
6 jajek,
2 cebule,
4 dag mÄ…ki,
0,25 litra mleka,
2 łyżki masła,
5 dag sera żółtego,
sól do smaku,
pieprz do smaku,
gałka muszkatołowa do smaku.
Wykonanie:
Drobno pokroić cebulę i przyrumienić na maśle. Posypać mąką, zalać mlekiem, przyprawić i dokładnie wymieszać.
Ugotować jajka na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w plastry. Kamionki wysmarować masłem, ułożyć jajka, polać sosem i posypać startym serem, po czym zapiec w gorącym piekarniku przez 10 minut. Zapiekankę możemy również zapiec w jednym naczyniu.
WyglÄ…da smacznie :)))
OdpowiedzUsuńa jajka były gotowane chyba do miękkości skorupki...
OdpowiedzUsuń