Składniki:
1 kg białego sera,
15 dag masła,
1 szklanka cukru pudru,
2 żółtka jaja,
2 galaretki agrestowe,
1 galaretka wiśniowa,
tłuszcz do formy,
wiórki kokosowe do formy,
1 paczka herbatników.
Wykonanie:
Ser utrzeć na krem- odstawić. Masło utrzeć z żółtkami, cukrem pudrem, połączyć z serem i wszystko razem dokładnie wy mieszać. Galaretkę agrestową rozpuścić w ½ litrze wrzącej wody, ostudzić i lekko tężejącą wymieszać z masą serową. Formę posmarować tłuszczem, posypać wiórkami kokosowymi i wyłożyć spód herbatnikami, wylać masę serowa. Galaretkę wiśniową przyrządzić według opisu na opakowaniu i zimną zalać sernik w formie. Przenieść w chłodne miejsce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz