Składniki:
25 dag rabarbaru,
1 szklanka śmietany,
1 żółtko,
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej,
1 łyżka cukru,
sok z cytryny.
Wykonanie:
Rabarbar umyć i nie obierając pokroić na kawałki i rozgotować w litrze wody. Następnie zmiksować, osłodzić, dodać trochę soku z cytryny. Jeszcze raz zagotować, zaprawić śmietaną z łyżeczką mąki ziemniaczanej i surowym żółtkiem. Podać ze słodkimi grzankami.
25 dag rabarbaru,
1 szklanka śmietany,
1 żółtko,
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej,
1 łyżka cukru,
sok z cytryny.
Wykonanie:
Rabarbar umyć i nie obierając pokroić na kawałki i rozgotować w litrze wody. Następnie zmiksować, osłodzić, dodać trochę soku z cytryny. Jeszcze raz zagotować, zaprawić śmietaną z łyżeczką mąki ziemniaczanej i surowym żółtkiem. Podać ze słodkimi grzankami.
Ten komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńrabarbar w zupie? biorę w ciemno!
OdpowiedzUsuń