Sałatka z kuskus i łososiem

Uwielbiam sałatki z kuskus :) Dziś ekspresowo z dodatkiem wędzonego łososia. 



Składniki:

1 szklanka kaszy kuskus
25-30 wędzonego łososia
1 marchewka
1 biała cebulka
150 ml bulionu warzywnego
sól i pieprz do smaku
2 łyżki oleju
świeży koperek

Wykonanie:

Kuskus zalać bulionem i odstawić na 10 minut. Marchewkę, cebulę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, po czym usmażyć na oleju do miękkości. Następnie połączyć z kuskusem, posiekanym koperkiem i przyprawami do smaku. Na wierzch wyłożyć kawałki łososia, ozdobić koperkiem i podawać.

Tradycyjna Kuchnia

2 komentarze:

  1. Kuskus zamieniłabym na jaglanke i pyszna salatka.

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja to kuskus po raz pierwszy jadłem z aplikacją www.kcalmar.com. Wcześniej nie miałem pojęcia, jak go włączyć w dietę. Fajny przepis:) TYpowa męska sałatka.

    OdpowiedzUsuń