Śledzie w miodzie do słoi - po kaszubsku

Kolejny pomysł na smaczną przystawkę śledziową. Tym razem w połączeniu ze słodkim miodem i koncentratem pomidorowym.




Składniki:

5 filetów śledziowych
5 małych cebul
2 łyżki naturalnego miodu
2 łyżki octu
3 łyżki koncentratu pomidorowego
½ szklanki oliwy
Sól
Pieprz

Wykonanie:

Cebulę obrać, pokroić w plastry i podsmażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu. Dodać miód, ocet i koncentrat, wymieszać, przyprawić i odstawić do ostygnięcia. W słojach układać warstwami sos i śledzi. Wstawić na dwa dni do lodówki w celu połączenia smaków.

Tradycyjna Kuchnia

2 komentarze:

  1. Chmm, chyba zrobię takie na Święta w tym roku. Proste, a wydaje się smakowite

    OdpowiedzUsuń
  2. Ile mozna przechowywać takie sledzie?

    OdpowiedzUsuń