Proste danie na obiad dla zapracowanych i dla tych co nie mają za dużo czasu bo muszą się uczyć.
Składniki:
35 dag makaronu
20 dag pieczarek
1 biała cebula
½ litra Å›mietany
sól i pieprz do smaku
gałka muszkatołowa do smaku
10 dag startego żółtego sera
2 łyżki masła
tłuszcz do formy
Wykonanie:
Makaron ugotować na półmiękko w osolonej wodzie i odsączyć na sicie. Pieczarki oczyścić, pokroić razem z cebulą i usmażyć na maśle z przyprawami, po czym wymieszać ze śmietaną. Makaron wymieszać z startym serem, połączyć z pieczarkami i wymieszać. Żaroodpornie naczynie wysmarować tłuszczem, przełożyć makaron. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiec przez około 20 minut. Podawać z kiszoną kapustą lub ogórkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz